петак, 07. јануар 2011.

Energija misli

Ljudi uglavnom smatraju da je kod pozitivnog ili negativnog razmišljanja reč o vrsti misli koje su same po sebi pozitivne ili negativne. Međutim, to nije tako. Pozitivno ili afirmativno razmišljanje je isključivo određeni način razmišljanja te nije povezano ni sa kakvim unapred određenim mislima.
Pozitivno ili afirmativno razmišljanje znači isključivo bavljenje onim mislima koje su u skladu sa stvarnošću kakvu želimo stvoriti – bavljenje onim mislima koje afirmiraju stvarnost kakvu želimo stvoriti.
Misao je energija. Energija sama po sebi nije pozitivna niti negativna. Niti jedna misao sama po sebi nije pozitivna niti negativna. Misao postaje pozitivna ili negativna tek kada odredimo kakvu stvarnost želimo u svome životu.
Dakle, ako želite obilje u svome životu, razmišljanje o ideji kako novac u izobilju dolazi u vaš život jest pozitivna misao jer podržava, odnosno afirmira vašu želju za finansijskom obiljem.
Međutim, nekom svešteniku koji se zavetovao na siromaštvo, misliti o tome da novac u izobilju dolazi u njegov život jest negativna misao!!!
Zašto?
Zato jer negira stvarnost koju želi stvoriti. Da bi taj sveštenik delovao afirmativno (pozitivno) u skladu sa svojim zavetom, trebao bi se baviti mislima koje podržavaju njegovo siromaštvo.
Stoga nemojte prihvatati već formirane koncepte „pozitivnog“ ili „negativnog“, nego zavirite u svoje srce te osvestite kakvu stvarnost uistinu želite stvoriti, a zatim budite „pozitivni“ isključivo prema tome. Takav pristup jedino je garancija da ćete nakon što dobijete ono što želite zaista i dobiti ono što ste očekivali dobiti i zbog čega ste uopće krenuli u stvaranje upravo takve stvarnosti. Imate svoj um da bi ga koristili, a ne da bi neko drugi razmišljao umesto vas.
/članak iz knjige: “Drevni ključevi radosti; osvestite izvornu sreću u sebi“/
Autor: Tomislav Tomić
(preuzeto sa http://www.ifeelgoodportal.com/2010/11/pozitivno-i-negativno-razmisljanje-su-samo-etikete/)
Tomislav Tomić je advokat, preduzetnik i autor. Osnivač je “I Feel Good” Coaching programa, autor knjige “Drevni Ključevi Radosti”, te vodi seminare meditacije za poslovne ljude. Za više informacija posetite njegovu web stranicu na adresi www.tomislavtomic.net

Нема коментара:

Постави коментар